dimarts, 10 de gener del 2012

Condicions per a la inclusió en el règim general de la seguretat social de les persones que participin en programes de formació - realització de pràctiques formatives

El Govern ha establert les condicions per la inclusió al Règim General de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació segons lo previst a la disposició addicional tercera de la Llei 27/2011 de 1 agost.

Aquesta disposa que el Govern establirà els mecanismes d’inclusió a la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació finançats per entitats i organismes públics o privats que, vinculats a estudis universitaris o de formació professional, comportin una contraprestació econòmica però no una obligació d’afiliació a la Seguretat Social.



Per tant aquelles persones que participin en els programes de formació que incloguin pràctiques formatives en empreses , institucions o entitats i que no tinguin un caràcter purament lectiu, passaran a estar com a assimilats a treballadors per compte aliena, sempre i quan les pràctiques no donin lloc a una relació laboral.


 La condició de participant als programes de formació s’acreditarà mitjançant un certificat expedit per l’entitat o organisme on s’hagin fet les pràctiques


 La incorporació al Règim General de la Seguretat Social amb la conseqüent afiliació i/o alta així com la baixa, es produirà al mateix temps que la data d’inici i fi al programa de formació


 L’acció protectora serà la corresponent al Règim General de la Seguretat Social amb l’excepció de la protecció per atur.


 Es cotitzarà per contingències comuns i professional i no existirà la obligació de cotitzar per les contingències d’atur, Fons Garantia Salarial i Formació Professional.


 L’entitat o organisme que financi el programa de formació tindrà la condició d’empresari assumint els drets i obligacions en matèria de Seguretat Social.


 Existeix un conveni especial per tal de permetre el còmput de cotització per períodes de formació realitzats abans de la data d’entrada en vigor del Real Decret (1 novembre 2011) fins a un màxim de dos anys


 Aquesta sol•licitud s’haurà de formular abans del 31/12/2012. La base de cotització corresponent en aquests casos, tindrà en compte el període que s’acrediti haver participat en el programa de formació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada