dilluns, 5 de novembre del 2012

Publicació normatives: Acomiadaments Col·lectius: aportacions econòmiques i procediment

Des de 2011 les empreses de més de 100 treballadors que han realitzat acomiadaments col•lectius tenen pendent pagar la prestació d'atur i les cotitzacions a la Seguretat Social per aquest concepte durant el període de percepció de la mateixa de les persones majors de 50 anys afectats per aquests acomiadaments.


Finalment aquest dimarts 30 d'octubre ha sortit publicat el regalment que regula el procediment per la liquidació i pagament de les aportacions, incorporant aquells aspectes instrumentals i les qüestions tècniques necessàries perquè els òrgans competents puguin liquidar i recaudar el pagament de les mateixes. Segons el reglament, a partir d'avui, les empreses que hagin fet prejubilacions rebran un requeriment del Servei Públic d'Ocupació amb els diners a abonar pels acomiadaments efectuats. La mateixa norma contempla que, quan una empresa faci un ERE que afecti a més de 50 treballadors, aquesta tindrà que contractar un pla de recol•locació pels afectats amb una companyia especialitzada.

Podeu seguir aquest link i consultar la normativa. Seguint al mateix link, també podeu accedir al Reglament que regula el procediment dels acomiadaments col·lectius, suspensió de contractes i reducció de jornada.
http://www.uier.org/UIER_frame1.asp?seccio=01



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada