dimecres, 19 de desembre del 2012

Presentació Informe de Conjuntura Econòmica

Aquest passat dilluns 17 de desembre va tenir lloc a la sala d'actes de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès,
la presentació de l'informe de conjuntura econòmica de les comarques gironines a càrrec de la seva autora, la Dra. Àngels Xabadia i del president de la Cambra de Comerç de Girona, Sr. Domènec Espadalé. L'acte va estar presidit pel president de la UIER, Sr. Eudald Castells, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Sr. Miquel Rovira i l'Excm. Alcalde de Ripoll, Sr. Jordi Munell i, vàrem comptar amb la presència del president del Consell de Cambres de Catalunya, Sr. Miquel Valls.

L'acte de presentació davant dels empresaris del Ripollès i representants de les institucions i associacions econòmiques de la comarca va despertar l'interès tot i confirmar-se les males expectatives apuntades en aquest darrer trimestre i corroborades en l'anàlisi patrocinat per la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar de la UdG. La situació econòmica en el primer semestre fa paleses les previsions i sensacions pessimistes fruit de la contracció de la demanda interna i la confirmació de les dades a nivell nacional i europeu: l'augment de les exportacions, l'augment de l'atur en la gran majoria dels sectors d'activitat i, a diferència de la tendència general -augment de les afiliacions a la SS a la comarca del Ripollès (+1,8%) v. informe adjunt. Per aquest segon semestre, no podem ser gens optimistes, però cal ressaltar que hi ha sectors tractors que han de despertar la nostra economia d'aquesta llarga recessió: turisme, sector agroalimentari i tecnologies de la informació (publicitat, informació, comunicació).

Finalment, destacar algunes de les conclusions aportades pel qüestionari del clima empresarial, on s'aporten dades a tenir en compte per part de l'empresariat de les comarques gironines:
  • Dificultats a l'hora de trobar personal adequat.
  • Alleugeriment de les càrregues impositives i ajuts a la inversió, per afavorir i incentivar el crèdit en sectors amb possibilitats d'èxit.
  • Flexibilitat i ajuts en la contractació de personal.
  • Suport específic a les pimes en incentius fiscals a la inversió, reducció d'impostos i la reducció de tràmits burocràtics.
  • Mesures per fomentar la competitivitat, l'exportació i la confiança empresarial.

Per tant, encoratjar als empresaris i empresàris de la nostra comarca a iniciar o continuar amb la seva vessant exportadora i, animar i ressaltar l'activitat de les micropimes com a principals dinamitzadores del mercat laboral. L'augment de les exportacions es preveu com un dels factors clau per sortir ben aviat del sot i afrontar el canvi estructural ben posicionats. Envieu-nos els vostres comentaris.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada