divendres, 22 de març del 2013

Valoració Fira de les 40 hores. Entrevista a Eudald Castells.


La Unió de Botiguers de Ripoll forma part de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès.  Hem parlat amb el seu president, Eudald Castells, perquè ens faci una valoració global de la Fira de les 40 hores:

Quina valoració en feu des de la UIER de la Fira de les 40 hores?
La valoració és positiva, amb llums i ombres, sobretot per culpa del mal temps que va aigualir una mica la festa, perquè no hem d’oblidar que una Fira és, en certa manera, una festa per la població i per la comarca. 
Hem de remarcar la positiva presència de grans empreses en l’espai del Ripollès al món, i la presència dels nous emprenedors a la Plaça de St. Eudald, que són uns espais que hauríem de procurar mantenir en el futur.

Quines sensacions se'n poden extreure? 
Per a mi, la principal sensació és la manifestació de  la voluntat de la gent, participants i públic, de mostrar el que som i el que fem i això vol dir que fem front a la conjuntura econòmica actual amb coratge i amb ganes de superar-la.

Com ha funcionat l'apartat d'emprenedoria, situat a l'espai de la Plaça de St. Eudald Què en diuen els emprenedors?
Hi ha hagut una mica de tot. La impressió principal és que ha estat una bona oportunitat per a donar-se a conèixer en la pròpia comarca. Després hi ha qui ha estat molt content perquè, a més, ha fet inclús negoci, obtenint alguna comanda, i hi ha qui, com que hi ha hagut estones de poca afluència de públic, no té massa clar que li hagi valgut la pena l’esforç. Perquè és un esforç passar-se tot el cap de setmana a la Fira.

Com ha treballat la UIER pel què fa la Fira? 
Nosaltres a la UIER, hem treballat com sempre, amb la màxima col·laboració amb l’Ajuntament i l’equip d’organització, sobretot pel que fa als espais més directament vinculats a l’empresa i als nous emprenedors.
La Unió de Botiguers ha convertit el seu espai a la plaça de l’Ajuntament en un punt de trobada, amb les desfilades i performances que hi han organitzat, i que han ajudat a combatre la pluja i el fred. En conjunt els comentaris eren, també, positius.
Si volem mantenir tradicions i activitat els primers que hem de fer esforç som les institucions, les empreses i els comerciants del territori. Si no ho fem així, no tindrem la resposta de la gent de la comarca i dels visitants de fora i tampoc serem atractius per els expositors de fora.

Finalment, quina és la importància de la Fira per a les empreses i els botiguers?
Per a les empreses és una oportunitat de contacte amb el seu territori i amb la seva gent. Les empreses són conscients que també tenen una responsabilitat social que atendre i la Fira és una oportunitat de compartir l’orgull per l’empresa, pels seus productes i pel que són.
Per als botiguers, hem de tenir en compte que en la majoria de stands no es fa el negoci in situ, si cas es fa a posteriori, però és important ser-hi present, ni que sigui per mantenir una imatge i presència que transmeti a la població confiança i implicació amb el territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada