dimarts, 22 de novembre del 2011

La Unió Intersectorial empresarial del Ripollès ha organitzat la jornada: Vies de Finançament per a l’empresa

L’Institut Català de Finances i Avalis, SGR han presentat aquest dilluns a Ripoll, a la seu de la UIER les seves línies de finançament per a les empreses catalanes


La Uier ha acollit aquest dilluns a les 12:00h a la sala d’actes, els representants de dues entitats de finançament públic que hi ha a Catalunya i que tenen productes per finançar a les empreses catalanes.


El Sr. Domènec Espadalé, President de la Cambra de Comerç de Girona, ha obert l’acte destacant la necessitat que tenen les empreses i emprenedors amb projectes per poder-los desenvolupar per manca de finançament.


El Sr. Antoni Vallès, Director comercial de l’Institut Català de Finances (ICF) ha volgut destacar l’interès per acostar-se als territoris. L’ICF té com a objectiu haver concedit crèdit a 25.000 empreses catalanes al finalitzar l’any 2012, per això ha animat a les empreses a acudir a aquest tipus de finançament.


Ha explicat els productes de l’institut, destacant que han posat molt d’èmfasi en finançar el circulant de les empreses, ja que és on tenen més dificultats les empreses, tant en les operacions noves com en les renovacions (pòlisses de crèdit, línies de crèdit...). Els productes que té l’ICF són molt variats, i destinats a persones/empreses amb diferents necessitats.


En segon lloc ha estat el torn del Sr. Joan Hernández, Responsable Comercial de la societat de garantia recíproca Avalis. Avalis té com a principals avantatges per a les empreses: Millora substancialment la seva capacitat de negociació, rebaixa els costos financers, facilita l’accés a finançament a mitjà i llarg termini, cobreix la manca de solvència patrimonial, coordina els seus convenis amb les línies d’ajut, amplia la capacitat de risc de la pime, i li aporta un estalvi fiscal.

Abans del col•loqui, el Sr. Joan Vilalta, representant de la Cambra de Comerç de Girona al Ripollès, ha destacat la importància que té que existeixin aquestes entitats i que val la pena que les empreses de la comarca s’hi apropin per aconseguir els seus objectius.

Finalment, i per clausurar l’acte, el President de la UIER, Sr. Eudald Castells, ha remarcat que per accedir a aquest servei les empreses de la comarca del Ripollès, es podran acostar a la UIER, que els hi podrà tramitar, ja que, en breu, es signarà el conveni amb ICF per ser promotors financers, i acostar així, els productes a les empreses.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada