dijous, 16 de febrer del 2012

Pagaments fraccionats 2012 a compte IS

PAGAMENTS FRACCIONATS 2012 A COMPTE DE L’IMPOST SOBRE SOCIETATS – MODEL 202


Us recordem que, com cada any, durant el mes de febrer es pot canviar a través del model 036 la modalitat de càlcul dels pagaments fraccionats de l’impost sobre societats.


Així mateix, us recordem que hi ha dues modalitats de calcular els pagaments fraccionats:


1) 18% sobre la quota líquida positiva de l’últim impost sobre societats presentat


S’aplica si el subjecte passiu no diu res en contra, i consisteix en pagar el 18% de la quota a ingressar de l’últim impost sobre societats presentat (a efectes pràctics és el 18% de la casella 599 de l’últim impost sobre societats).

2) Percentatge del tipus impositiu sobre el benefici del període

S’aplica si el subjecte passiu hi opta expressament, i consisteix a pagar una quantitat calculada multiplicant un percentatge del tipus impositiu al qual tributi el subjecte passiu sobre la base dels 3, 9 o 11 primers mesos de l’any.


El percentatge del tipus impositiu a aplicar sobre la base del període varia en funció de l’import net de la xifra de negoci dels 12 mesos anteriors a la data d’inici del període impositiu:


- Import net xifra de negocis inferior a 20 milions d’euros: 5/7 parts del tipus impositiu.


- Import net xifra de negocis igual o superior a 20 milions d’euros i inferior a 60 milions d’euros:8/10 parts del tipus impositiu.


- Import net xifra de negocis igual o superior a 60 milions d’euros: 9/10 parts del tipus impositiu


Els períodes són tres:


1) De gener a març (a pagar el 20 d’abril).
2) De gener a setembre (a pagar el 20 d’octubre).
3) De gener a novembre (a pagar el 20 de desembre).

No hi ha un termini mínim de permanència, és a dir, en el mes de febrer de cada any es pot anar canviant en funció de les necessitats de les societats. Una vegada optat per una modalitat, el criteri es manté mentre no es variï expressament.


Tal i com ja us vam informar en la Comunicació 14/2011, es limita la compensació de bases imposables per les empreses que tinguin un volum d’operacions que hagi superat els 6.010.121,04 € durant els 12 mesos anteriors a la data d’inici dels períodes impositius 2011, 2012 i 2013, i que cal tenir en compte alhora de calcular la base als efectes d’aquesta modalitat de calcular els pagaments fraccionats:


- Import net xifra de negocis sigui igual o superior a 20 milions d’euros i inferior a 60 milions d’euros: 75 % de la base imposable prèvia a la compensació.


- Import net xifra de negocis igual o superior a 60 milions d’euros: 50 % de la base imposable prèvia a la compensació.


TERMINIS DE PRESENTACIÓ/INGRÉS


Independentment de la modalitat de càlcul, el pagament fraccionat s’ha de presentar tres cops l’any, sempre i quan l’import no sigui zero o negatiu, excepte les grans empreses i els grups consolidats, que l’han de presentar igualment encara que sigui zero o negatiu:


- 1r pagament: fins 20 d’abril.
- 2n pagament: fins 20 d’octubre.
- 3r pagament: fins 20 de desembre.


GRANS EMPRESES


Les grans empreses (és a dir, aquelles que l’any 2011 van facturar més de 6.010.121,04 €), obligatòriament han de calcular el pagament fraccionat mitjançant la segona modalitat, i s’ha de presentar amb independència que l’import sigui zero o negatiu.


GRUPS CONSOLIDATS – MODEL 222


La única diferència dels grups consolidats és que han de presentar el model 222 (i no el model 202), i amb independència que l’import sigui zero o negatiu.


L’encarregada de presentar el model 222 és la societat capçalera del grup i les societats dependents no han de presentar pagament fraccionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada